Grace Gillespie – ”Take Me To The Country”

Snygg, drömsk, psykedelisk och melankolisk pop strömmar ur högtalarna.

Upphovskvinnan är Grace Gillespie från Devon i sydvästra England.  

Hennes nya singel , ”Take Me To The Country”, leder så smått tankarna till en kvinnlig Nick Drake. Eller kanske en modern Joni Mitchell. 

Värt att kolla upp? Ja, definitivt!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Cymbaline – “Mean Bobby”

Letar ni efter ny musik i dessa ofrivilliga ”hemmasittartider”? Då kan Zero tipsa om Cymbaline …