Thursday , February 2 2023

Eve Minor – ”Sicksicksick”

Zero tittar över Atlanten och tar tempen på vad som händer i The Big Apple. 

Hon är en av New Yorks hetaste undergroundmusiker just nu.
Hon har levt ett hårt liv och bearbetar upplevelserna i sina texter.
Hon hämtar influenser från bland andra Beastie Boys, Nine Inch Nails, Korn och Deftones.
Hon beskriver sig med ett snett leende som ”Iggy Pop with tits”.
Hon kastar sig vilt mellan olika alter egon, stilar och uttrycksformer. 

Hon heter Eve Minor och hennes nya låt, ”Sicksicksick”, är minimal, distad och har ett giftigt beat. Den vampyr-cabaret-gotiska videon förstärker stämningen. 

Vissa kommer att älska henne. Andra kommer att reta sig på henne. Eve Minor kommer att fortsätta göra sin egen grej, vara teatralisk, provocera och slåss för rätten att få vara sig själv. Nog behöver USA fler artister med lika kompromisslös attityd?

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Marilyn Manson

Hör Marilyn Mansons “We Know Where You Fucking Live”

Album i oktober och Sverigespelning i november.