Friday , September 18 2020

Stuart – “Drowning the Scream”

Det brukar sällan bli speciellt bra när elitidrottare försöker sig på en parallell musikkarriär.

Carl Lewis var klart bättre som sprinter än som sångare och varken John McEnroe eller Mats Wilander övertygade riktigt med gitarren i handen. Pernilla Wiberg och Tomas Brolin ska vi nog helst inte prata alls om…

Kort sagt finns det, med möjligt undantag av Shaquille O’Neal, som i sina bästa stunder nästan hade lika bra flow som rappare som basketstjärna, inte många lyckade exempel.

Stuart Byrne överraskar dock väldigt positivt.


Mr. Byrne, som tidigare var professionell fotbollsspelare i irländska storlag som Longford Town och Drogheda United, bjuder nämligen på elegant new wave-pop och fina sånginsatser.

Stuart nämner Talk Talk som stora förebilder. Hans singel ”Drowning the Scream” leder mycket riktigt tankarna åt det hållet. Det skulle även kunna vara en bortglömd Tears For Fears-låt från åttiotalet eller något Martin Gore skrev runt Construction Time Again, men olyckligtvis råkade radera.

Oavsett vilken referens man väljer, så är den här melankoliska, syntiga och mörkt popiga låten värd att kolla upp. Ni hittar den självklart på Zeros Spotifylista den här veckan.

Håll ögon och öron öppna för fler släpp från Stuart i framtiden!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Machinista och Dickens – vågar satsa framåt i svåra tider

På grund av Coronaviruset och dess följdverkningar har de senaste månaderna inneburit mängder med flyttade och …