“Marianne and Leonard: Words of Love” – en av höstens storfilmer

Nu när höstmörkret lägger sig över Sverige är det frestande att bädda ner sig med en kopp te och en melankolisk skiva.

Varför inte en med Leonard Cohen? Få artister spelar nämligen i samma liga när det kommer till filosoferande, grubblade och hjärtesmärta. 

Inte för inte var kanadensaren med den karakteristiska rösten, som tyvärr lämnade jordelivet för tre år sedan, stor inspirationskälla åt både Martin Gore, Nick Cave och Andrew Eldritch. 

Om ni vill veta mer om mäster Cohen och få reda på vem hans klassiska låt “So long Marianne” handlar om, så rekommenderas filmen ”Marianne and Leonard – Words of Love”, som snart går upp på svenska biografer. 

Filmen är en både storslagen och tragisk kärlekshistoria, som beskriver hur Leonard Cohen och norska Marianne Ihlen förälskar sig och lever bohemliv på den grekiska ön Hydra under 1960-talet. 

Marianne blir Leonards musa och hennes kärlek hjälper honom utvecklas till en framgångsrik musiker och uppskattad poet.

Men säg den lycka som varar för evigt…

Kommentarer

Kommentarer

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Octolab – ljus möter mörker

Lysekils elektropopstoltheter Octolab är aktuella med ett nytt album. Vi ville gärna veta mer och …