Sunday , February 25 2024
Foto: Jens C. Hilner

Nytt synthwavealbum från Damokles

Anders Ekström, även känd som Damokles, som i våras anordnade Sveriges första synthwavefestival (ni kan läsa Zeros artikel här), har släppt ett nytt album.

Skivan heter Tales From a Future Past och är en mångfacetterad historia, där Anders och hans keytar bjuder på många olika sorters elektronisk musik. 

Den röda tråden är snygga syntljud, smarta melodier och en portion sympatisk humor. Låttitlar som ”It Came from Outer Space”, ”That 80s Feeling” och ”Electrofunkadelic” säger en del om vad det handlar om. 

Följ Damokles på hans Facebooksida och köp skivan via Bandcamp. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!