Friday , September 18 2020
Foto: Jens C. Hilner

Nytt synthwavealbum från Damokles

Anders Ekström, även känd som Damokles, som i våras anordnade Sveriges första synthwavefestival (ni kan läsa Zeros artikel här), har släppt ett nytt album.

Skivan heter Tales From a Future Past och är en mångfacetterad historia, där Anders och hans keytar bjuder på många olika sorters elektronisk musik. 

Den röda tråden är snygga syntljud, smarta melodier och en portion sympatisk humor. Låttitlar som ”It Came from Outer Space”, ”That 80s Feeling” och ”Electrofunkadelic” säger en del om vad det handlar om. 

Följ Damokles på hans Facebooksida och köp skivan via Bandcamp. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!