Saturday , February 4 2023

Indieveteranen Iwan Gronow släpper Numan-doftande debutsingel

Vilka här gillar The Smiths? Räck upp en hand.
Vilka här gillar Gary Numan? Vifta med öronen. 

Utmärkt. Nu när alla är samlade, så tittar vi närmare på en man från Manchester vid namn Iwan Gronow.

Han startade sin karriär i indiepopbandet Haven för att sedan börja samarbeta med ingen mindre än självaste Johnny Marr (känd från bl a The Smiths, Electronic och The The). 

Nu har Iwan Gronow beslutat sig för att göra en soloskiva. Debutsingeln ”In the Mire”, som ni kan höra och beskåda nedan, låter trevligt nog mycket Gary Numan. Föga förvånande finns det även en portion The Smiths och New Order i soundet.

En smakfull blandning? Jepp, definitivt! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …