Friday , September 18 2020

GENTS – Danmarks nya elektroniska hopp?

Sorten Muld och Anders Trentemøller har gjort lysande skivor. Ras Bolding och Leæther Strip är kultartister. Men förutom den eklektiska kvartetten har Danmark kanske inte tillhört toppskiktet när det kommer till elektronisk pop.

Det kan dock bli ändring på det nu. 

Den unga duon GENTS, bestående av Theis Vesterløkke och Niels Fejrskov från Köpenhamn, bjuder nämligen på snygg new wave-pop som andas både Tears For Fears och Pet Shop Boys. Men allt i 2019 års tappning och toppat med moderna ljud. Trevligt nog har framgångarna inte låtit vänta på sig och killarna tillhör Danmarks mest efterfrågade akter. 

I oktober kommer deras nya album, Human Connection, och här får ni ett smakprov i form av ”Right On Time”.  Vad säger ni? Är Danmarks nya elektroniska fenomen lika bra som hajpen påstår? 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Machinista och Dickens – vågar satsa framåt i svåra tider

På grund av Coronaviruset och dess följdverkningar har de senaste månaderna inneburit mängder med flyttade och …