GENTS – Danmarks nya elektroniska hopp?

Sorten Muld och Anders Trentemøller har gjort lysande skivor. Ras Bolding och Leæther Strip är kultartister. Men förutom den eklektiska kvartetten har Danmark kanske inte tillhört toppskiktet när det kommer till elektronisk pop.

Det kan dock bli ändring på det nu. 

Den unga duon GENTS, bestående av Theis Vesterløkke och Niels Fejrskov från Köpenhamn, bjuder nämligen på snygg new wave-pop som andas både Tears For Fears och Pet Shop Boys. Men allt i 2019 års tappning och toppat med moderna ljud. Trevligt nog har framgångarna inte låtit vänta på sig och killarna tillhör Danmarks mest efterfrågade akter. 

I oktober kommer deras nya album, Human Connection, och här får ni ett smakprov i form av ”Right On Time”.  Vad säger ni? Är Danmarks nya elektroniska fenomen lika bra som hajpen påstår? 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …