Thursday , February 29 2024

Metallicas sidoverksamheter

Metallica är inte bara ett av tidernas största hårdrocksband, de är även en franchise. Bredvid deras musikaliska framgångar hittar vi dem i flera kommersiella sammanhang, från olika produkter till tjänster. Låt oss titta närmare på några av Metallicas sidoverksamheter.

Slot
Flera av de största rockbanden har även ett slotspel i sin ära. Vi har först sett det med Guns n’ Roses och Motörhead, nu ser vi det med Metallica. Poängen är att du ska kunna stå vid spelautomaten och höra deras legendariska hits som soundtrack. Du kan stöta på spelet på krogmaskinerna men också på nätet. Det dyker hela tiden upp nya spelbolag med ett stort spelutbud, senast Thrills Casino Bonus som har över 400 olika spel i sin katalog.

Guitar Hero
Den populära spelserien Guitar Hero har kommit i olika typer av upplagor och Guitar Hero: Metallica är det andra spelet i ordningen att kretsa kring ett specifikt band. Det första var Aerosmith. I Guitar Hero: Metallica kan du spela med till drygt fyrtio stycken av bandets mest omtyckta låtar – här ser du hela låtlistan som i spelet.

Spelet är intensivt och du kan koppla upp flera instrument än gitarren samtidigt, så att du kan spela tillsammans med dina kompisar. Spelutvecklarna har till och med tagit höjd för dubbelkagge-pedaler! Och, var beredd på att en och annan gitarrstrid dyker upp på vägen…

Öl
Ja, självklart ska ett av världens främsta rockband ha sitt egna ölmärke. Ölbryggeriet The Stone Brewing Company ligger bakom ölen Enter Night, och finns som beställningsvara på Systembolaget i Sverige. I dagsläget kostar ölen 29 kronor styck och är en lageröl på 5,7% i alkoholhalt. Dess namn kommer från bandets låt “Enter Sandman” som är en av deras mest älskade och finns med på plattan The Black Album från år 1991.

App
Man vet att en artist eller ett band är stort när de har sin egen app. I Metallicas fall har de en app som gör att deras fans kan hålla extra bra koll på dem. Bland annat kommer du där åt deras turnédatum, liveklipp, nyheter, butik och material på deras andra sociala kanaler som Instagram och YouTube. Allt paketeras smidigt i en snygg design som osar av bandets image.

Metallica bildades år 1981 av James Hetfield och Lars Ulrich. Undra om de ens kunde drömma om att ha hela det här spektrat när de började spela…

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …