Wednesday , June 19 2024

Stone Rising – Stone Rising

Betyg - 8

8

Rå, skitig och hård rockmusik från Gold Coast, Queensland i Australien.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Stone Rising

Stone Risings självbetitlade albumdebut innehåller nio intensiva, hårda och skitiga riffrockare till låtar, samt en längre, episk avslutning. Det hela är naket, avskalat, jordnära och gitarrbaserat med grymma solon och starka låtar.

Stone Rising består av Dave Cram på trummor, Roxxon på bas och sång, Rowie Riot på gitarr och Greasy Belcher på sång. Rowie skriver de medryckande riffen, Greasy texterna, och sedan jammas ett slutresultat fram – på eller utanför livescenerna – av bandmedlemmarna. Tillvägagångssättet har gett gott resultat. Den här plattan har inte ett dåligt spår, men ett av de bästa är redan inledande ”Waco city blues” som inte alls är någon blues. Det är en rå, rockig låt vars text handlar om sektkatastrofen i Texas i början av 90-talet. Samtliga låtar här är baserade på verkliga händelser, bandmedlemmarnas upplevelser och känslor. En del är kul, andra mörka. Musiken förblir dock groovy, skitig och rättfram som ett pistolskott i pannan. Gillar du Iggy Pop & The Stooges eller The Cult finns det goda chanser att du, liksom jag, kommer gå igång på Stone Rising. Lyssna på ”Like a 45” som handlar om vilt sex eller ”Hell yeah” som beskriver ett trist skitjobb Rowie Riot genomled på en fabrik. De flesta av oss har någonting att relatera till på den här plattan, men har vi det inte så funkar det jävligt bra ändå. Det här är nämligen en riffest väl värd sitt namn och de galna gitarrsolona – korta men fulla av pondus och rå energi – skär som heta rakblad genom ost. Mitt favoritsolo är det på ”Already gone”, en fullkomligt galen urladdning där! Avslutningsvis kommer gruppens enda lugna låt, den 8 minuter vackra ”Long hard road” som sakta men säkert byggs upp till ett crescendo för att sedan monteras ner och därmed sluta cirkeln. En finfin och känslosam avslutning på denna utmärkta cd.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …