Thursday , July 18 2024

Raindear – Skies To My Name

Betyg - 4

4

Syntig indiepop från talang vars skiva lider av trist ljudbild. 

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Vanguard Music Boulevard

Vanguard Music Boulevard tycks vara något av ett skånskt familjeföretag/skivbolag. Här ges plattor ut med Anders Bergcrantz, med Iris Bergcrantz, med Åkervinda där samma Iris ingår, samt med Raindear som är ett alias för Rebecca Bergcrantz. Skies To My Name är den sistnämndes uppföljare till debutalbumet Embers.

Främst tycks Vanguard Music Boulevard ge ut skivor inom jazz och folk. Raindear är ett klart undantag från den inarbetade linjen. Raindear har nämligen tagit en avväg från de övriga familjemedlemmarnas jazziga boulevard och hamnat i en syntig form av indiepop istället. Tyvärr tycks hon också ha hamnat i en studio där kompet låter väl plastigt och mekaniskt, ja närmast maskinellt. Det är synd för det tar ner lyssnarupplevelsen och får helheten att kännas billig och datoriserad. Raindear har liksom övriga familjemedlemmar – men på ett annat vis – talang, och den här skivan skulle ha kunnat bli mycket bättre, varmare och mer levande om det inte vore för det trista soundet. Flera av låtarna är trevliga, Raindear sjunger bra, det händer saker i musiken och en del fina melodier hittar fram, men låtarna saknar organiskt sväng. Förhoppningsvis står ett levande band bakom Raindear och kompar på nästa platta. Då kan det bli riktigt bra. Är man inte känslig för ovanstående åsikter och gillar melodisk, modern popmusik med kvinnlig sång så tycker jag dock att ett öra kan lånas ut till Skies To My Name vid tillfälle. Här finns nämligen en del oväntade och trevliga inslag vilket sig bör då plattan bjuder på 13 låtar och 45 minters speltid. Raindear har skrivit samtliga själv, samt arrangerat och spelat in skivan mellan 2017 och 2019. Givetvis gästar Iris på körsång och Anders på trumpet på några spår också. Är man en musikfamilj så är man.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …