Wednesday , July 17 2024

Premiär: Melankolisk elektropop från svenska Mountain Bird

Mountain Bird QuitLyssna på nya singeln ”Quit”.

Hyllade Adam Öhman alias Mountain Bird släpper den melankoliskt elektroniska “Quit”, hämtad från hans kommande EP. Och du premiärhör den på Zero här ovan!

– ”Quit” är en låt om att räcka till och ta ansvar för ditt liv och din framgång. Jag skrev den när jag flyttat till Berlin för att skriva nya låtar. I stunden var jag väldigt osäker på de drastiska val jag hade gjort vid denna tidpunkt i mitt liv. Jag hade aldrig bott utanför Sverige tidigare. Mycket tid spenderades i ensamhet och jag behövde en lugnande röst, så jag bestämde mig för att skapa en själv med musik.

– Mina erfarenheter har hittills visat att så länge jag aldrig ger upp och fortsätter kämpa kommer utgången att bli som jag vill, handling ger resultat. Det är så många människor där ute som vill ha allt på en gång, men stora ting tar lång tid att uppnå. Så länge man aldrig ger upp, säger Mountain Bird.

Singeln ”Quit” släpps 5 juli via Nettwerk Records och är den första singeln från den kommande EP:n.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)