Wednesday , May 22 2024

Going To Catalunya – Going To Catalunya

Betyg - 4

4

Melodiös, mestadels akustisk popmusik som del av ett större konstprojekt.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Echozone

Going To Catalunya startade som ett konstprojekt av Rob Keyzer, inledningsvis baserad på en livsresa till Spanien, folk han mötte där och vad som hände. Projektet innehåller förutom musik även målningar, foton och historier. Skivan medföljer också i en speciell utgåva av en konstbok som Lisa Keyzer gjort. 

Förutom den redan nämnda Spanienresan avled Rob Keyzers bäste vän för ett tag sedan och blev således ännu en naturlig del i konstprojektets utformning. Going To Catalunya ska ses som en metafor för kärlek och vänskap, samt sökandet efter skönhet och meningen med livet, enligt Keyzer, som också menar att hans avlidne vän skimrar förbi i dessa låtar. Personligen får jag inget riktigt grepp om vad som gäller här, vart artisten vill komma eller vad han fokuserar på innerst inne. Kanske krävs de resterande bitarna i detta konstpussel för att få till en meningsfull helhet? Jag har heller inte lätt för att minnas låtarna – 11 till antal – som svävar förbi lite lättvindigt utan att ha förmåga att stanna till och sjunka till botten av medvetandet. Plattan är hyggligt trivsam att lyssna till medan den ljuder, men efteråt minns jag inte mycket mer av den än själva atmosfären. Tillsammans med Frank Weyzig har Rob Keyzer gjort i stort sett allting på skivan. Herrarna har spelat in, arrangerat och mixat verket i såväl Spanien som Amsterdam mellan 2016 och 2018, de har skrivit samtliga texter och låtar utom en, och de lirar samtliga instrument själva. Weyzig har även designat skivomslaget medan Keyzer målat bilderna. Fotona är tagna av Lisa Keyzer och Jeannette Huisman, så detta är verkligen en D.I.Y-platta, skapad av en väldigt liten grupp människor. Rent tekniskt låter den proffsig, men känslomässigt engagerar den dessvärre inte som den borde.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …