Lambchop – This (Is What I Wanted To Tell You)

Betyg - 2

2

Tillbakalutad trist jazzpop med digitala beats och förvrängd sångröst.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: City Slang / Playground Music

Sällan har väl en skiva med endast 8 spår varit ett sådant sömnmedel som This (Is What I Wanted To Tell You) med Lambchop. Jag vet inte om albumet är typiskt för den amerikanska gruppen eller om den har hamnat i utförsbacke på sistone, men en Stesolid känns uppiggande i jämförelse med att lyssna på denna cd.

Kurt Wagner pratsjunger med elektroniskt förvrängd röst till en seg, soft, jazzig, sonisk sockerkaksmet av elektroniska ljud och digitala beats. Utmärkte munspelaren och countryartisten Charlie McCoy förskönar det trista verket med sina mer jordnära konster och här och var hörs lite steel guitar, piano och trumpeter. Ingenting av detta hjälper. Lambchops nya album får undertecknad att kämpa med att hålla ögonlocken öppna. Jag har lyssnat på This (Is What I Wanted To Tell You) ett flertal gånger vid ett flertal tidpunkter på dygnet för att försöka hitta orsaken till att det finns folk som gillar det här, men tvingas ändå hålla med min dotter som efter att ha hört inledande ”The new isn´t so you anymore”, uttryckte hur extremt tråkigt detta lät genom att jämföra musiken med det likaledes skittråkiga skivomslaget. Jag läste någon annanstans en kritiker som hävdade att några låtar på This (Is What I Wanted To Tell You) tillhör Lambchops starkaste någonsin. Det här är alltså Lambshops 13:e studioalbum. Om detta verkligen är det bästa och mest upplyftande som åstadkommits hittills under karriären så vill jag inte ens veta hur Lambchops föregående plattor låter. De måste vara hemskt deprimerande i alla fall.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …