Soulimage – Human Kind / Animal Mind

Betyg - 7

7

Syntrock med budskap, tanke, melodier, hårda gitarrer och raka rör.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Echozone / Soulfood

Inga konstigheter här. Soulimage blandar syntar med elgitarrer, gör raka konventionella låtar baserade på verser och tydliga refränger. Bandet skapar inget nytt men det de gör gör de bra och utan krusiduller. Human Kind – Animal Mind är helt enkelt ett album fullt med driven, kommersiellt gångbar rockmusik.

Rob E. Soul (Robert Eberl) sjunger, lirar syntar och har skrivit albumets samtliga spår. Patty Juhasz lirar elgitarrer. Till sin hjälp har duon lånat in bland andra Shir-Ran Yinon från New Model Army på violin. Resultatet har blivit en nästan en timme lång platta, vilket känns aningen överdrivet, och under den tiden avverkas 12 låtar. Några av de bästa och mest minnesvärda enligt min smak är ”Children of tomorrow”, ”Animal mind”, ”Blind” och nio minuter långa ”Soma”. Budskapet går ut på att kämpa för och återinföra viktiga mänskliga aspekter så som förlåtelse, godhet, medlidande, kärlek, respekt och fred i en värld som idag ter sig alltför mörk, egoistisk och hotfull för många människor. Budskapet förstärks av konvolutbilden på Rob E. Soul där han förblindad skriker ut i tomma intet. Human Kind – Animal Mind är Soulimages andra fullängdare och har på det stora hela blivit en riktigt välgjord och medryckande platta. Jag skulle kunna leva med att man skippat ett par av de lugnare låtarna då det är de syntrockiga, energiska stunderna – ibland så rockiga att de tangerar metal – som får mig att gå igång här. Med det inte sagt att samtliga spår som inte rockar röv på något vis är dåliga. Ibland lyckas Soulimage riktigt bra även med mer återhållsamma saker. Den här musiken torde tilltala fans av Man. Machine. Industry., KMFDM och även Rammstein, som samtliga förstått sig på att blanda elektroniska instrument med konventionella rockgitarrer.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …