Stainwasher – What Did I See

Betyg - 6

6

Svulstigt elektronisk drömpop från debuterande DIY-artist. 

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Feverish

Stainwasher är ett en-kvinnas-projekt som jag stötte på via min tandläkare. Det är nämligen min tandläkares dotter som är Stainwasher och på sin debut-ep What Did I See har hon gjort i stort sett allting själv. Dessutom väldigt bra. 

Stainwasher har skrivit skivans fem låtar, producerat och mixat plattan. Hon sjunger och spelar instrumenten som framförallt består av syntar. Vi snackar riktigt skön, meditativ drömpop här, lite i stil med Angelo Badalamentis soundtrack till Twin Peaks. Musiken är stillsam, sången smälter fint in i tonbyggena och det finns någonting rent, klart, vackert och storstilat över den musik Stainwasher skapat på sin debut-ep. Den får mig att tänka på höga bergstoppar, ren och frisk luft, vidsträckta vidder av oförstörd natur och porlande bäckar med klart, iskallt vatten. Förmodligen har mina visualiseringar av musiken inte ett dyft med artistens tankar att göra då hon skrev och spelade in de här låtarna, men då texterna är svåra att höra och inget texthäfte finns att tillgå, tillåter jag mig att fantisera fritt. En låt på den här skivan utmärker sig starkt från det övriga materialet. Jag tänker på ”Hur det blev” som är den enda låten med svensk text, men som också baseras på en akustisk gitarr och tamburin istället för de elektroniska ljudskrapor som dominerar ep:ns ljudbild. Det är lite synd att Stainwasher stoppat in den låten bland de övriga, då den inte smälter samman med helheten, men annars är det här en riktigt njutbar platta, som gjord för drömmar och meditativa stunder. Faktum är att hennes pappa tandläkaren borde spela skivan för sina patienter. De skulle garanterat bli lugna och avslappnade i tandläkarstolen.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …