Robert Hill & The Muskogee Few – Robert Hill & The Muskogee Few

Betyg - 9

9

Unik amerikansk folkpop med psykedelisk somrig känsla.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Muskogee Music Inc

Robert Hill & The Muskogee Few formades redan 2016 via kärleken till amerikansk folkmusik. De turnerade i Sverige, fick en allt större publik och gav ut en EP samma år. Därefter samlade bandet på sig fler låtar och nu har den självtitulerade fullängdaren äntligen kommit ut.   

Med ett närmast självklart skönt sväng inleder Robert Hill & The Muskogee Few sin självbetitlade platta. Låten heter ”Benzedrine Benny” och Hill sjunger och viskar fram texten samtidigt. Det gör han på skivans övriga åtta låtar också och sångsättet ger en väldigt speciell prägel till soundet. Det gör även Martin Fälthammars percussionspel. Övriga mycket duktiga musikanter är Peter Granström (bas), Christer Lyssarides (gitarr, pedal steel) och Carl Lindholm (keyboards). Samtliga hjälper Robert Hill med bakgrundssång och Hill själv lirar även gitarr. Den här mjuka, extremt behagliga folkpopen gungar fram som en avslappnad hästritt i skogen och den känsla av en tidig, solig sommarmorgon i naturen som förmedlas gör mig smått harmonisk. Att det låter som fågelkvitter i ”Just as the sun won´t split heaven in two” gör inte känslan svagare. Det här är helt enkelt en perfekt sommarplatta, som gjord för stillsamma dagar på stranden eller i varma skogsgläntor. Musiken är baserad på amerikansk folkmusik men med en lätt psykedelisk touch som får Robert Hill & The Muskogee Few att kännas väldigt unika. David Svedmyr har producerat albumet och skivan är inspelad under bara fyra dagar i Silence Studios i Koppom. Resultatet känns allt annat än flyktigt och musiken är kanske inget för den som stressar sig genom tillvaron, men den som ger albumet sin tid och koncentration blir en rikare människa känslomässigt. Det här är som meditation för en stressad storstadssjäl och som en varm, behaglig filt för ett fruset sinne.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …