Fler musiker kan få arbeta i spelbranschen

Spel om pengar har länge varit populärt och det är ingen nyhet att spelbranschen växer sig större för varje dag som går. Fler och fler nya aktörer dyker upp på marknaden och det har aldrig varit så lättillgängligt och tryggt för spelare att aktivera sig. Detta efter att alla spelbolag idag måste ha svensk spellicens för att få driva sin verksamhet i Sverige. Tillväxten har lett till att flera musiker kan tjäna pengar på spelmarknaden genom att komponera spelens musik.

Spelbolag använder inte bara bra musik som lockelse till deras spelare, utan flera andra metoder. Exempelvis kan du med Bethard bonuskod få mer pengar att spela för när du registrerar dig hos dem. Bolaget vill slå sig in bland de stora på den svenska spelmarknaden, vilket märks då de har Zlatan Ibrahimovic som delägare och ambassadör. Att bolagen använder sig av kända personer för att få upp spelarnas intresse har blivit en växande trend.

Musiken kan vara avgörande i konkurrensen
Att flera spelbolag dyker upp leder givetvis till större konkurrens. Därför vill spelutvecklare i stil med NetEnt, som utvecklar slotspel, att deras spel sticker ut från andras. Här kan den skicklige musikern få en nyckelroll, och avgöra vilket spel som spelaren kommer att vända sig till.

Lockande musik
Om en person står i en spelhall och velar mellan vilken spelautomat den ska gå till är det spelutvecklarens önskan att musiken ska kunna göra skillnaden. För den musik med störst dragningskraft lockar troligtvis över spelaren till sig. Musikern som är sugen på att ge sig in i den här branschen bör känna till att det inte längre rör sig om att skriva korta jinglar till spelen. Idag handlar komponerandet om att skriva långa musikstycken som håller fast spelaren vid spelet en längre tid.

Musik har länge varit en dragningskraft i spel
Tittar vi på datorspelets historia kan vi se att många spel kretsar kring musik och detta har även casinospel på nätet fångat upp. Det finns numera slotspel med Guns n’ Roses, Motörhead, Jimi Hendrix, Elvis Presley och flera stora artister. De är stora varumärken och har redan lojala fanskaror, och lockar därför många spelare. Det är inte enkelt för anonyma musiker att matcha dessa giganter med sina musikstycken, men visst finns det en växande efterfråga på ny musik i branschen.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …