Billy White Jr – It’s About Time

Betyg - 4

4

Blues- och funkalbum av duktig gitarrist med faiblesse för lugn musik.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Ayemaydah Records

Det visar sig snabbt att den countryartist Billy White Jr var på sin förra platta nu har bytt skepnad totalt. It´s About Time är snarare ett blues- och soulalbum av den lugnare sorten, med inslag av trist funk här och var. Skivan har dock sina ljusa punkter.

2012 gav Billy White Jr ut en alldeles utmärkt countryplatta titulerad Just Another Sad Ol´ Song. Jag hade på den tiden en papperstidning ihop med brorsan, kallad Countrywood, där jag gav artistens album 8 av 10 i betyg. Åren har gått sedan dess och jag har inte hört ett ljud från Billy White Jr på hela tiden. När jag för ett tag sedan satte på It´s About Time för första gången gjorde jag det således med övertygelsen om att Mr. White Jr återigen skulle bjuda på utsökt country med twanggitarr, mandolin, steel och fioler, men döm om min förvåning när snubben ändrat stil helt och hållet för att istället ägna sig åt trist funk, tillbakalutad standardblues och mjuk soul. It´s About Time är naturligtvis en musikaliskt och sångmässigt välgjord skiva. Billy White Jr är en proffsig sångare och tekniskt utmärkt gitarrist. Likaså är hans medmusikanter högklassiga på detta, hans tredje album. (Innan tidigare nämnda skivor hade han debuterat med en sak kallad Just Another Guitar Player From Texas som kom ut redan 2010.) Är It´s About Time en lyssningsvärd skiva då? Nja, så där, tycker jag, efter att den första besvikelsen lagt sig. Här finns absolut några fina spår om man gillar blues och soul av den softare sorten. Jag tänker främst på ”I don´t need it” och balladen ”Now that it´s over”. Även den svängigt instrumentala ”Shenanigans” med sin fina melodi och White Jr´s gitarrsolon går helt klart i min smak. Tyvärr går dock alldeles för mycket av det övriga materialet in genom ena örat och ut genom det andra. Man har hört det förut, helt enkelt.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …