Dave Rosewood – Gravel And Gold

Betyg - 7

7

Utmärkt låtvariation från traditionell country till tyngre rock.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Dave Rosewood

Dave Rosewood växte upp i The Ozark Mountains på en musikalisk brygd av country, gospel och bluegrass. Senare tog han sig även an blues, rock n roll och pop. På sitt debutalbum Gravel And Gold ger den cowboyhattsförsedde artisten prov på det mesta av dessa genrer. 

Det finns en nackdel med Dave Rosewoods debutalbum. Det är själva ljudet. Inspelningen har inte gett den klarhet och kraft i sound som låtarna förtjänar. Istället låter det lite dovt tyvärr. Men ljudet är inte så pass störande att man inte kan njuta av skivan. En proffsig remastering hade dock gett den ännu ett poäng i betyg. Låtmässigt och musikaliskt är nämligen Gravel And Gold en mycket trevlig skiva. Rosewood sjunger utmärkt och jag gillar variationen han bjuder på här. I 20 års tid har artisten skrivit låtar och turnerat runt om i världen så detta är en rätt sen debut, men enträget spelande och skrivande har visat sig ge frukt. Lyssna bara på coolt fuzzade rocklåten ”In these halls” som med sin repetitiva rytm och svängiga riffande gör den till en av skivans höjdpunkter, eller vackra ”Back when”, inledande ”Seeds” och ”Blowin´ round” som samtliga bjuder på utsökt country av traditionellt slag. Jag går också igång på gospelsvänget i ”Oh no more”, bluesiga ”20 years” och ett par spår av mer countrypopigt slag såsom ”Someday” och ”Hold on”, låtar som Eagles-fans mycket väl kan ta till sig. Faktum är att deras fans borde kunna gå igång på rätt mycket från Gravel And Gold. Själv diggar jag även det avslutande titelspåret mycket och Dave Rosewood, som spelat in sitt album i Sverige med svenska musiker, förmodligen beroende på att han bor här, bör ni hålla ögonen på framöver. Med ett debutalbum som detta kan stora saker ske framöver!

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …