Sunday , February 25 2024

Eve And The Last Waltz – The World Has Never Been More Beautiful

Betyg - 8

8

Ännu en utmärkt skiva från den mörkt melodiskt utmanande kvartetten.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Rhythm Ace Recordings / Border Music

Fem år har gått sedan Eve And The Last Waltz gav ut suveräna The Shame And The Blame. The World Has Never Been More Beautiful är inte sämre den. 10 nya spår från gänget gör den kommande ljusa våren till en bättre och mörkare tid.

Sedan förra albumet med Eve And The Last Waltz har Eva Lalander skapat collage, spelat synt, undervisat i måleri på konstskolor och gjort ljudinstallationer på gallerier. Bandets sångerska, kompositör och gitarrist är uppenbarligen en dam med många strängar på sin lyra. Övriga medlemmar i bandet är multimusikanten Mats Grönmark som lirar gitarr, taishögoto (vad nu det är för något?), elektronik och lap steel, Calle Schoier lirar orgel, piano, mellotron och syntar och Christian Sandell sitter bakom trummorna. Dessutom har man hjälp här av körsångerskor från The Birdies och James Barrett som lirar didgeridoo på ”Why oh way”. I vanlig ordning framförs här ett gäng vackra, ibland sorgsna melodier som det är lätt att förlora sig i och uppslukas av. Någon stillsamt försiktig och tillbakalutad musik att sova till är detta dock inte. Nej, de här låtarna rör sig, en massa saker händer hela tiden och jag uppskattar det faktum att man kan lyssna på The World Has Never Been More Beautiful och hela tiden upptäcka nya saker i låtarna. Lalanders egensinniga röst är som kaptenen som för skutan i rätt riktning, medan musiken både följer och irrar iväg på egna upptäcktsfärder. Låter det som att detta är en svårlyssnad platta? Det är den absolut inte. Den har bara fler lager, fler ingångar och ett stort, vackert hjärta som förför mig som lyssnare. The World Has Never Been More Beautiful är bandets sjätte album och jag hoppas innerligt att det inte tar fem år tills man släpper nästa. Det här bandet har mycket mer att ge framöver, det är jag säker på.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …