Thursday , July 18 2024

Djävulen Möblerar Om – Mot Allt Som Du Är För

Betyg - 7

7

Punk- och garagerock med svenska texter, melodier och lyckade refränger.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Beluga Records

Djävulen Möblerar Om igen, denna gång med hjälp av en vinyl-10´a som liras på 45 rpm. Mot Allt Som Du Är För innehåller åtta låtar och i mitt tycke är den här plattan bandets bästa hittills. Det svänger, katten!

 Mina favoritlåtar på Mot Allt Som Du Är För är de spår som avslutar bandets nya skivas bägge sidor: ”Immun” från sida A och ”En psykos per år” från B-sidan. Dessa har ett grymt sväng och låter mer garage än punk, mer rock n roll än pang-på-rödbetan-ös, och någon gång framöver måste jag se det här bandet live när de framför dessa svenska pärlor från en scen. Förhoppningsvis lär inte den dagen vänta på sig alltför länge. Övrigt material då? Jo, det är verkligen inget fel på det heller, även om ett flertal spår är mer av konventionell punkrock. Skivan inleds med ”Apornas planet”, en utmärkt låttitel såväl som filmtitel, och därefter ljuder titelspåret. Bägge dessa låtar är ren, rak, rå punk med fullt fungerande refränger. Dessa följs av utmärkta ”Karriären tog din själ”, en mörkare sak med bra driv och historien om en person som övergett sina forna ideal för karriären. B-sidan startar med mer rak refrängstark punk i ”Fem dagar kvar” och fortsätter med ”En tyst minut” där texten är coolare än låten, om ni frågar mig. Dock är det inget fel på varken låten eller de små gitarrfigurer som då och då höjer den en aning. Skivans näst sista spår heter ”Ingenting för mig” och av plattans punklåtar är detta den jag uppskattar mest. Bra refräng, lätt att sjunga med i, bra text och en lite udda låt med läckert gitarrsolo. Djävulen Möblerar Om har aldrig varit bättre än så här och det bådar gott – mycket gott – för framtiden.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …