Wednesday , July 24 2024

Massive – Rebuild Destroy

Betyg - 8

8

Traditionell kvalitetsrock med känsla, energi och lyckade refränger.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Off Yer Rocka Recordings

Australiensarna har en lång tradition av explosiva, energiska hårdrocks- och metalband. Massive är inget undantag och på Rebuild Destroy visar grabbarna att de håller denna röjiga tradition vid gott liv.

Rebuild Destroy är Massives tredje album och här visar bandet att de vet hur en slipsten ska dras. Gruppen bildades 2012 av sångarna och gitarristerna Brad Marr och Ben Laguda på en vind till en farm norr om Melbourne. De kallar sin musik för ”beer drinking, foot stomping, hell raising rock n roll” och jag kan bara hålla med. Men förutom all törstig energi, intensiv attack och röjig pang-på-rödbetan-rock har Massive något många andra inom genren saknar: seriöst bra låtar. Det är en sak att ösa järnet till medvetslöshetens rand, en helt annan att göra det med hjälp av fungerande melodier och refränger som går att sjunga med i, oavsett om man har ett gäng bärs i kroppen eller inte. Alla 11 spåren här är inte heller ett oavbrutet ös från början till slut. Även lugnare tongångar infinner sig i spår som ”Face in the crowd” och ”Roses”, inga oävna låtar, de heller. Det fina med dem är att de inte blir geggigt AOR-sliskiga, utan låter som bra rockballader ska låta. Men visst är det ölhävarrocken man främst kommer att minnas Rebuild Destroy för. Låtar som ”Over and out”, ”Long time coming” och ”The wrecking crew” svänger fint och kan sätta fart på vilken sömnig pubpublik som helst. Den som förväntar sig nyskapande och experimenterade kan se sig i månen efter det. Sådant är inget Massive eftersträvar. Det här gänget baserar all sin musik på traditionell, hård rock n roll, utförd med känsla, kraft och ett satans sväng. Det räcker gott och väl.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

J Temp 13 - America Or Bust

J Temp 13 – America Or Bust

J Temp 13 är namnet på John Templemans soloprojekt, där han skrivit och lirar det …