Sister Speak – The Stand EP

Betyg - 3

3

Lugn och något svulstig popmusik som inte håller hela vägen.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Sister Speak Music

Sister Speak, med sin kanadensiska frontkvinna Sherri Anne, har spelat in The Stand EP i Los Angeles, en av de två amerikanska städer där hon och konstellationen för närvarande håller till. Debutalbumet kom 2014 och sedan dess har man gjort 500 spelningar i USA, Kanada, Mexiko, Centralamerika och Tyskland.

The Stand EP innehåller sex poplåtar, alla rätt lugna och tillbakalutade med ett något svulstigt sound. Mig tog det några lyssningar att greppa de flesta, inte för att de på något sätt är svårlyssnade eller avancerade, utan mer för att de har en förmåga att smälta in i omgivningen och försvinna. Lite som hissmusik alltså. Men efter några lyssningar växer saker som ”Rainy day woman” och pianoballaden med sina stegrande stråkar i ”The scarlet reaper” fram. I slutet av den förstnämnda visar dessutom Sherri Anne vilken grym sångerska hon är. Hon är också gitarrist, men de främsta låtarna här är mer baserade på pianospel än gitarrer. Tyvärr låter trummor och bakgrund som om de gjorts med dator, vilket ger plattan ett daterat och småtråkigt sound. Å andra sidan håller inte låtmaterialet hela vägen heller. Det är främst de två inledande spåren som känns riktigt lyckade över huvudtaget. Resterande fyra sånger är kanske inte värdelösa, men de är tämligen lättglömda och man bör kunna begära starkare material än så på en sexspårs ep. Sherri Anne själv är dock en tillgång, och om hon bara hittar rätt material och ett riktigt kompband framöver – här tycks producenten Avli Avliav som lirar keyboards, moog bas och programmerar, utgöra kärnan i det musikaliska – kan nog en eventuell kommande platta bli rätt bra. Men det är en bit kvar för att jag ska bli såld i alla fall.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …