Ted Russell Kamp – Walkin´ Shoes

Betyg - 9

9

Ted Russells Kamps mest perfekta stund på skiva hittills.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: P.O.M.O. Records

Ted Russell Kamp har gett ut ett tvåsiffrigt antal soloalbum än så länge. Jag äger hälften av dem och samtliga är bra eller riktigt jäkla bra, men Walkin´ Shoes är med stor säkerhet det allra bästa karlen har gett ut hittills. Det säger en del om låtkvaliteten på nya albumet.

Ted Russell Kamps förra platta, The Low And Lonesome Sound, bestod nästan uteslutande av bas och sång. Många andra instrument förekom inte, men nu är multiinstrumentalisten, låtskrivaren, sångaren och artisten tillbaka igen med fullt band i kompet och den bästa samling sånger han hittills har lyckats samla ihop till ett och samma album. Av 13 låtar är det en enda jag inte fallit pladask för, och ingen av de andra är utbytbar. Kamp gör svängig 70-talscountry i ”Home away from home”, ”Paid by the mile” och Get off the grid”, han gör stillsam, vacker country i ”This old guitar” och underbara ”Heart under pressure”, han gör bluesbaserad gitarrock i tunga ”We don´t have to be alone” och gungiga ”Tail light shine”. Den naket avskalade ”Highway whisper” låter som något från The Low And Lonesome Sound och ”Written in stone” påminner om en lightversion av J. Geils Band. Kamps kärlek till soul är tydlig i oförglömligt vackra ”Freeway Mona Lisa” medan ”Just about time for a heartbreak” är en ljuvlig liten Kalifornisk poppärla. Skivan avslutas med blåsförsedda ”Less thinkin´, more drinkin´” och en skön rocklåt kallad ”Roll on through the night”. Vad säger man? Världsklass förstås! Så är Ted Russell Kamp en musiker av världsklass också. Han har lirat med Shooter Jennings sedan 2004 och skrivit en massa låtar åt honom, dessutom har han lirat med Wilson Phillips, Jessi Colter, Wanda Jackson, Rosie Flores och Billy Ray Cyrus. Men det är som soloartist – helst med men även utan band – som han kommer till sin rätt allra mest, och det bevisar han mer än väl på mångsidiga men ändå väldigt jämna Walkin´ Shoes.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …