Wednesday , February 21 2024

Bob Mould – Sunshine Rock

Betyg - 5

5

Rak rå rock och några popigare, mer melodiösa stunder från Mr Mould.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Merge / Playground Music

En av de tre grundarna till Hüsker Dü och senare i bandet Sugar – Bob Mould – har i och med Sunshine Rock klivit ur mörkret och sökandet, för att ta sig till en ljusare, soligare plats. Det gör han med hjälp av tämligen rak och konventionell gitarrock. 

Bob Mould har kommit fram till sin 13:e soloplatta och här pratar vi rockmusik, huvudsakligen driven av elgitarrer, bas och trummor. Mould har själv skrivit plattans alla låtar förutom ”Send me a postcard” som Shocking Blue hade en hit med 1968. Per Gessle översatte senare låten och gav ut den med Gyllene Tider 1980 under titeln ”Skicka ett vykort, älskling”. Moulds version är punkig, röjig och tämligen rå, men tillför inte låten något av värde. Funkar säkert bra som extranummer under kommande konserter dock, då den är det närmsta en hitlåt som finns på Sunshine Rock. Ibland överger Mould slammerrocken för något lugnare och popigare saker som ”The final years” och ”Irrational poison”, men mycket större överraskningar än så bjuder inte Sunshine Rock på. Personligen tycker jag att den här plattan är okay, men inte mycket mer. Jag är långt ifrån att bli knockad av den, men jag finner några orsaker till att återvända till den framöver. Nämligen punkröjet i ”I fought”, samt de mer mångsidiga låtarna ”Lost faith” och ”Western sunset”, samt ovan nämnda popspår och någon till där även stråkar och keyboards tillåts att dominera ljudbilden. Vill jag för övrigt ha rock av det här slaget finns det så mycket annat och mer originellt att lyssna till, då konkurrensen inom genren är stenhård. Sedan är det förstås trevligt för Bob Mould att han tagit steget ur mörkret och kunnat göra en så här pass positiv platta.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …