Wednesday , February 21 2024

Deadlocked State – Too Far Gone

Betyg - 4

4

Alternativrock med emotendenser av ett slag som man hört till leda tidigare.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Fourways / Playground Music

Fyra spår bjuder alternativrock/emo-bandet Deadlocked State på när ep:n Too Far Gone åker in i cd-spelaren. Det hela är kompetent framfört, men känns rätt daterat vid det här laget och jag har svårt att urskilja bandet från otaliga andra inom genren.

Modern metal av det här slaget, alternativrock och emo, känns inte som världens roligaste kombo längre, men visst, med tillräckligt bra låtar kan vilket stuk som helst fungera i min värld. Det tradiga med Deadlocked State och Too Far Gone är att såväl bandets sound och stil som skivans låtar framstår som något man redan hört förut, och det alltför länge. ”Kevlar” är en hygglig låt där det händer en del och den är definitivt ep:ns bästa spår, avslutande ”Midnight” har bra driv och ett snyggt gitarrsolo, men stannar inte i medvetandet särskilt länge, och inledande ”Ocean” samt ”Will or tell” klarar jag mig bra utan. Bandet jämförs i pressreleasen med Black Veil Brides, Marilyn Manson, Asking Alexandria och Motionless in White. Jag håller inte med om Marilyn Manson, honom kommer de inte ens i närheten av, men gillar man någon av de andra är det väl inte helt omöjligt att man även sväljer Deadlocked States musik. Personligen hade jag önskat något mer vågat och egensinnigt, men killarna i kvartetten är unga och har tiden för sig om de vill utvecklas och skapa mer intressant musik framöver. Produktionsmässigt finns det dock inget att klaga på här. På det viset låter Too Far Gone som en proffsig och genomarbetad produkt.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …