Artisternas ikoniska frisyrer

Att vara artist och stå i rampljuset betyder inte bara att man blir känd för sin musikaliska förmåga. Utstrålningen och ditt utseende är också en faktor. Det innebär att de med mer eklektisk smak och de som vågar tar ut svängarna har skapat blivit mer ikoniska tack vare sina estetiska val. Och det innefattar några välkända frisyrer.

Amy Winehouse
Amy gick ur tiden bara 27 år gammal och led av missbruk ända fram till sin död. Hon vara bara känd i några år men lämnade ett stort avtryck på musikbranschen. Hennes frisyrval har också förevigats och ingen har nog lyckats toppa hennes stil. Amys frisyr kallas för “beehive” och består av en stor mängd hår uppsatt baktill. Under håret har man ett implantat som kan vara vad som helst som kan fästat i håret och inte väger så mycket såsom frigolit lindat i typ. Vill du själv återskapa frisyrer rekommenderar vi att köpa löshår från Poze Hair för att ha tillräckligt med hår för att täcka en så stor frisyr samt ha hår kvar kring ansiktet.

Mike Score
Du som är ung kommer nog inte ihåg bandet Flock of Seagulls. Den äldre generationen har nog en aning om vilken frisyr vi vill prata om. Det är så klart sångaren Mike Scores kända frilla vi menar. Det finns nog ingen frisyr förutom Jennifer Anistons i Vänner som blivit så omtalad. Scores frisyr var kort med tuperade sidor och en lång lugg i mitten som hängde ned över ansiktet. Den är lätt att åstadkomma själv, men du lär knappast vinna några stilpoäng på jobbet (eller kunna se dina arbetskamrater).

Tina Turner
När du tänker på Tina Turner ser du hennes unika sätt att röra sig på scen, hennes fantastiska röst som knappt behöver en mic för att höras över en hel arena. Men sedan tänker du nog på hennes hår. Under sin storhetstid hade Tina ett burrigt, axellångt svall som var klippt i olika längder. Håret var i äkta 80-talsanda med spretigt hår utan lockar. Idag finns det Tina Turner-peruker att köpa för den som vill härma hennes stil.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …