Friday , January 27 2023

Rumänska Moonlight Breakfast för tankarna till Chvrches och M83

Med musik som för tankarna till Chvrches och M83 levererar den rumänska trion Moonlight Breakfast nya singeln ”Look Up”.

Gruppen grundades i Bukarest runt 2010 och bokades snart som förband till Jamiroquai. Efter att bara hunnit repa fem gånger stod de på scen inför 35000 åskådare vid Svarta Havet. Bandet har sedan dess spelat under OS i Sotji och gjort sig ett namn både i Europa och på andra sidan Atlanten.

Nya singeln ”Look Up” är ett riktigt glatt synthpoppiller som kommer följas av ett album under 2019.
”Look Up” toppar denna veckan Zero Topp 30. Se videon här ovan.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Elegant Machinery

Elegant Machinery spelar live igen

Det legendariska och omtalade svenska synthpopbandet Elegant Machinery annonserar idag att man ska göra en …