Videopremiär för Mirny Mine

Idag är det världspremiär för ”Ice”, den nya videon med Mirny Mine. Bakom Mirny Mine står gotländska Anna Sundström, som i höstas släppte sitt debutalbum på Novoton.

 

Berätta om videon!

– Den förra videon, ”Dream”, gjorde jag helt själv, jag filmade och klippte. Den här gången är det en kille som heter Aulden Carter, som bor i Visby, som jag stötte på av en slump, som har filmat och klippt.

 

På skivan spelar du nästan alla instrument själv och du jobbar som fotograf. Var det läskigt att låta någon annan göra jobbet?

– Ja, skitjobbigt. Men man är inte bäst på allt, det är bra att ta in andra. Dessutom var det spännande att se vad någon annan gör. Det var ett test.

 

Mirny Mine. Foto: Anna Sundström.
Mirny Mine. Foto: Anna Sundström.

 

Hur hänger musiken och videon ihop?

– Låten är långsam och molande. Videon är lågmäld och enkel, den utspelar sig i ett konstigt hus som jag hittade här på Gotland, ett ödehus där det förvaras säd för kor. I videon är det en kvinna, som inte är jag, som går runt i huset med en strumpa över huvudet, bland stora högar av säd.

 

Det har gått drygt två månader sedan ditt debutalbum The Other Part släpptes. Är du nöjd med hur skivan har tagits emot?

– Jag är jättenöjd. Och lite förvånad. Det som skrivits om den har landat bra, känns det som. Det har stämt överens med vad jag velat förmedla.

 

När får vi höra Mirny Mine live?

– Det blir en spelning på Debaser i Stockholm, den 28 februari. Först tänkte jag inte spela live, men jag känner att det måste ut på något sätt. Så det ska bli ganska skönt och kul. Jag har spelat med andra tidigare, framför allt med min bror Isak (sångare och gitarrist i Pascal), nu får jag stå själv, det kommer att vara nervöst. Men jag känner mig trygg med dem jag spelar med. Det ska bli som ett avslut.

 

Avslut? Betyder det att du är i färd med att påbörja något nytt?

– Idag har jag släpat hem en gammal elorgel som jag börjat leka med, så det är nya saker på gång. Men det kommer att ta en stund. Nu gäller det att få det här klart.

Om Fredrik Emdén

Glad visbybo som gillar all musik som är bra. Har skrivit om pop sedan tidigt 1990-tal och för Zero sedan 2015.