Saturday , April 13 2024

The Complaints – Talk To Me

Betyg - 5

5

Småskön soft pop med karaktäristisk sång och tillbakalutad stil.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Comp Records

The Complaints är en ny trevlig bekantskap för min del, men redan 1999 debuterade bandet med albumet Fear. Talk To Me är deras fjärde fullängdare och Phil Greene (Mick Jagger, Dropkick Murphys, Mighty Mighty Bosstones, Steve Earle) mixade och arrade bägge dessa skivor, samt lirar lite gitarr på den nya.

The Complaints är en trio bestående av Dean Petrella (sång, gitarr, keyboards, piano, B3), Anthony Marotti (trummor, percussion, sång) och Chris Cruz (Bas och sång) som lirar småskön, tillbakalutad popmusik för oss som hellre softar än dansar till musik. Albumets nio spår framförs på ungefär en halvtimme och det känns som en rätt lagom speltid. Bandet har inte tillräckligt utmärkande låtar eller eget sound för att stå pall för så mycket längre, men den här halvtimmen är absolut trevlig att befinna sig i deras ljudliga närvaro. Musiken beskrivs väl bäst som mjuk lite drömsk pop, och Dean Petrella sjunger aningen hest, vilket ger gruppen en viss karaktär. Om The Complaints ska slå igenom ordentligt på våra breddgrader krävs det säkert starkare låtar än dessa, men skivan bjuder på en rätt skön atmosfär som gjord för stillsamma kvällar vid brasans sken eller vid strandkanten på sommaren. The Complaints har jämförts med grupper och artister som Tom Petty, Radiohead, Coldplay och Matchbox 20, men eftersom jag inte är något fan till något av dessa band vill jag inte uttala mig om eventuella likheter. The Complaints är amerikanska, från östkusten, men kör verkligen inte den bredbenta och kaxiga stilen. Tvärtom framstår de som tämligen försiktiga i sitt uttryck, om än inte mesiga, vilket ju kan vara tilltalande det också. Bästa spåren i mitt tycke: ”Hangin´ out”, ”I wouldn´t change a thing”, ”Mountains” och skivans sista spår ”The view (Dark)”.

 

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …