Wednesday , June 19 2024

Broken Ego – Avenue To Wonderland

Betyg - 6

6

Rak pop/rock med lättsamma refränger, högt tempo och syntigt sound.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Echozone/ Soulfood

Chris Ego skriver all musik och text, producerar, sjunger och lirar alla instrument på Avenue To The Wonderland. Han har ett liveband bestående av tre andra snubbar också, men som jag fattat saken gör han i stort sett allt på skivan själv, trots bandnamnet Broken Ego.

Chris Ego fyller Avenue To Wonderland med tolv spår som utgör 43 minuters musik. I stort sett alla är raka rock/pop-låtar med kommersiellt klistriga refränger, högt tempo, ljudbilden är väldigt elektronisk och slutresultatet helt okay. Visst kan man tycka att detta är ytligt och väl glatt, men all musik behöver ju inte vara mörk, mystisk och ekvilibristisk heller. Ibland kan det vara trevligt med något lättlallat, glatt och enkelt, som om det inte fanns minsta bekymmer i världen och vardagen. Titlar som ”Electric girl” och ”Everything is perfect” hör till några av albumets allra bästa spår enligt min smak, men det är ”Get away” och ”Getting higher” som hittills har getts ut som singlar. ”Getting higher” håller jag tveklöst som skivans allra bästa låt med sitt dansanta sväng och studs. Broken Ego är ett tämligen nytt band. De gav visserligen ut en ep redan 2011 (Love & decay in 16 bit) som sägs ska ha varit mer åt industrihållet (har själv inte hört den och kan därför inte skriva under på det påståendet) och de har agerat förband åt KMFDM, men så mycket mer tycks inte ha hänt utanför Österrike än så länge. Kanske kommer detta retrorockiga album att ta dem utanför hemlandets gränser på allvar, kanske inte, det är svårt att veta. Men gillar man 80-talistiskt stuk av det slag jag försökt beskriva här ovan kan det i alla fall vara värt att kolla in Broken Ego, trots att skivan periodvis innehåller några svagare spår och att konvolutet känns extremt bedagat.

 

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …