KMFDM – Live In The USSA

Betyg - 6

6

Ett laddat KMFDM bjuder jänkarna på tysk hårdsynth med pondus.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Ear Music / Playground

En gång i tiden turnerade KMFDM tillsammans med Rammstein i USA. Och Rammstein var förband. Förra året var KMFDM tillbaka i staterna och passade då på att spela in Live In The USSA, en platta som får en att önska att man närvarade när konserterna hölls.

När jag besökte Bodyfest i Stockholm 2018 träffade jag en synthare som ondgjorde sig över att dagens synthmusik alltför ofta blandas upp med metal. Han ville tydligen ha sin synthpop ren från (hårda) gitarrer. Jag tar för givet att killen i fråga inte gillar KMFDM. Den här liveplattan är inspelad under bandets USA-turné 2017 och innehåller tolv spår, varav hälften kommer från senaste studioalbumet Hell Yeah och andra hälften består av gruppens mer populära låtar från karriären i stort. Hade plattan bjudit på en normallång liveshow från turnén hade den bestått av ytterligare sex låtar, vilket är tråkigt att den inte gör, men man får sällan allt man önskar, eller hur? I vilket fall som helst ger Live In The USSA lyssnaren en tydlig uppfattning om vilket sanslöst ös tyskarna kan piska upp live. Å andra sidan, har man hört studioplattorna tidigare så kan man ju tänka sig att det är så här det skulle låta live i vilket fall som helst. Några större överraskningar bjuds det inte på och KMFDM, liksom de flesta andra band inom industri- och synthgenren, flippar ju inte direkt ut i långa improvisationer eller bjuder på oväntade tolkningar av sina låtar. Det gör å andra sidan inte så många band med vanliga elektriska instrument heller. Något varaktigt mellansnack får man också se sig i månen efter. Det är mest pang på rödbetan från inledande ”Freak flag” till avslutande adrenalinstinna ”Godlike”. Lite råare framförande här än på studioalbumen bara.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …