Saturday , February 24 2024

How To Dress Well – The Anteroom

Betyg - 4

4

Elektronisk ambient R&B parad med dansant klubbmusik och ljudexperiment.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Domino / Playground Music

En timme i sällskap med How To Dress Well är verkligen i mesta laget, om man inte ska somna eller tappa koncentrationen. Men visst finns det höjdpunkter på amerikanens album The Anteroom, även om helheten är alldeles för ojämn och soft i det stora hela.

Tom Krell är How To Dress Well och han har skrivit samtliga låtar på The Anteroom. Musiken är elektronisk, ambient R&B mixad med modern, dansant klubbmusik och sången är ofta försedd med effekter vilket gör den lite jobbig att lyssna till emellanåt. Jag kan inte påstå att jag imponeras av The Anteroom. Plattan känns överlag för mesig för min smak, mycket beroende på sånginsatserna, men How To Dress Well ska ha all respekt för att han vågar göra så pass experimentell musik som han gör. Här och var kan han till och med få med mig på tåget, vilket mer beror på experimenterandet än på själva låtarna. De sistnämnda har jag tämligen svårt att minnas varefter de framförs och detta trots ett flertal genomlyssningar av skivan. Det största misstaget är dock att förse albumet med så lång speltid. 57 minuter utan större variationer än så här är alldeles för mycket. Hade How To Dress Well skurit ner materialet med hälften hade jag säkert uppskattat innehållet i större utsträckning än vad jag gör, medräknat att han plockat russinen ur kakan förstås. Men vill man ha musik att slappna av till så kan The Anteroom vara ett möjligt alternativ, även om risken att somna ifrån plattan är överhängande. Själv önskar jag att Krell ryckt upp sig emellanåt och infört mer ösig musik, men det tycks inte vara hans grej och kanske skulle det ha gjort plattan ojämn istället.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …