2018 års bästa album enligt Zero

Nu har det blivit dags att summera musikåret 2018. Vem och vilka tycker vi egentligen gjorde de bästa albumen 2018?  Petter Jahnstedt ger er här årets lista med utgångspunkt från den musik vi mestadels skriver om. Mycket av musiken nedan har huserat på vår Spotify-lista ”Zero Topp 30” under året, men ni hittar även några överraskningar. Då många artister idag enbart släpper singlar finns även en Spotify-lista med de 50 bästa låtarna enligt Zero. Den hittar du här: Årets låtar 2018

Att sätta ihop en topplista över årets bästa album är inte lätt.  För att göra det lite enklare bad vi först Morgon Storesund Skarin att rangordna årets hip-hop och R’n’B som en egen kategori. Nu är det dock dags att göra en lista över den musik Zero mestadels skriver om, nämligen pop och då framförallt elektronisk pop. Men även lite indierock och dansmusik har smugit sig in.

Hursomhelst, här kommer de 20 bästa albumen om ni frågar oss på Zero.

1 .The Blaze – Dancehall

2. Marie Davidson – Working Class Woman

3. Editors -Violence

4. Ashbury Heights – The Victorian Wallflowers

5. Robyn – Honey

6. VNV Nation – Noire

7. Seadrake – Isola

8. Kennelklubben – Kennelklubben

9. Blossoms – Cool Like You

10. De/Vison – Citybeats

11. Johan Baeckström – Utopia

12. Henric De La Cour – Gimme Daggers

13. Chvrches  – Love is Dead

14. Gunship – Dark All Day

15. Adolphson & Falk – 50

16. Da Book – Branko

17. Roosevelt – Young Romance

18. Moist – Lavinet

19. Peter Heppner – Confessions & Doubts

20. Finiflex – Suilven

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …