Nord & Syd – 80%

Betyg - 7

7

Melodisk indiepop med svenska texter och sorgsna känslor.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Birds Records

Det melodiska indiepopbandet Nord & Syd albumdebuterade 2013 med Som En Människa. Nu som först har plattan följts upp med en ny fullängdare, titulerad 80%, och liksom skivomslaget mest går i vitt är även vinylen vit som norrlandssnön. 

Nord & Syds medlemmar kommer från Norrland men bor i Stockholm och låten ”Stockholm” är en liten kärleksförklaring till huvudstaden. Trevligt, som omväxling. Men skivan börjar inte med den, utan med den mer aggressiva titeln ”Åt helvete med allt”, en text som inte alls är aggressiv utan snarare uppgiven och möjligtvis optimistisk också, om man får tro bandet. Över huvud taget är låtarna på 80% lite deppiga och framförda med en sorgsen, uppgiven ton. Samtidigt är det hela rätt vackert. Det här albumet har ingen brist på melodier precis. Och det är det jag gillar mest med 80%: melodierna och Julia Hanbergs karaktäristiska sångröst. Texterna känns emellanåt lite spretiga och talar sällan till mig, vilket kanske kan bero på att bandmedlemmarna står på en helt annan plats i livet än vad jag gör, men jag uppskattar verkligen stämningen och känslan musiken ger som helhet och att det skrivs på svenska är (nästan) alltid ett plus. Nord & Syds ”gitarrpop” färgas rätt mycket av David Nygårds klaviatur också, vilket gör bandets sound större och mer omfångsrikt än vad det skulle ha låtit annars. Förutom redan nämnda medlemmar består gruppen av Martin Abrahamsson på gitarr, Kalle Danielsson på trummor och Joel Lindberg på bas. Tillsammans har dessa fem musikanter släppt en mycket trevlig och lyssningsvärd popplatta som garanterat kommer åka på skivtallriken en hel del denna jul.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …