Wednesday , June 12 2024

Djävulen Möblerar Om – Hela Vägen Ner

Betyg - 6

6

Energisk garagepunk från Stockholm med svenska texter och fullt ställ.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Beluga Music

En del hävdar att punken lever, andra att den är stendöd sedan länge. Jag nöjer mig med att konstatera att den existerar och låter som förr. Åtminstone när Djävulen Möblerar Om bjuder på vinylsingeln Hela Vägen Ner.

Djävulen har inte möblerat om musikaliskt sedan jag hörde dem senast, men två nya låtar i gammal god stil har Stockholmsgänget på sitt samvete denna gång: A-sidans Hela vägen ner, som är en snabb, punkig och kraftfull käftsmäll i stil med någonting Ebba Grön hade kunnat åstadkomma i Rågsved på 70-talet. Samt singelbaksidans Inte mitt problem, som bygger på ett tyngre, mer garagerockigt gitarriff och en text om bristande solidaritet och ovilja att hjälpa, som jag tolkar den. För den som inte har vinylspelare (finns det så omoderna människor fortfarande?) går det även att få tag på singeln i digital form. Djävulen Möblerar Om har existerat i några år nu. De har gett ut två singlar tidigare (Mot allt som du är för och En tyst minut), ett självbetitlat debutalbum som kom 2016 och en split med The Hip Priests. Spåren på den här singeln tillhör kanske inte de allra bästa låtar bandet har producerat hittills, men bägge kompositionerna har partykänsla, passar väl in i livesetet och förmedlar en jäkla energi, vilket mer eller mindre är gruppens ryggrad och blodflöde. Singelns konvolutbild påminner väldigt mycket om omslaget till Ståålfågels debutalbum och här måste jag ställa mig frågorna: var detta ett medvetet drag eller inte? Om det var medvetet, varför i så fall? För övrigt döljer inte plattan några större hemligheter. Det du hör är vad du får!

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …