Flasher – Constant Image

Betyg - 5

5

Småtrevlig new wave- och indierock-trio som inte når upp till kraven.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Domino / Playground

Flasher från Washington DC är ett band bestående av tre restaurangarbetare som under den cirka halvtimme Constant Image varar, placerar sig musikaliskt någonstans mellan popig punk, new wave från en svunnen tid, och tämligen rak indierock.

Constant Image innehåller några klara höjdpunkter så som ”Skim milk”, ”Punching up” och ”XYZ”, men på en endast 30 minuter lång platta tycker jag att man ska kunna förvänta sig några fler höjdpunkter än så. Den amerikanska trion består av Emma Baker på trummor och Daniel Saperstein på bas, samt Taylor Mulitz på gitarr. Saperstein och Mulitz delar på sången. Mulitz var tidigare basist i bandet Priests. Plattan är producerad i Brooklyn av Nicholas Vernhes (Animal Collective, War On Drugs) och Constant Image är bandets debutalbum. De har dock gjort en ep som kom 2016 också. Musiken här är rak, tämligen simpel, melodiös och förutom bandmedlemmarnas instrument förekommer även syntar. Vem som trakterar dem framgår dock inte av det konvolut jag har. Sången är popigt mjuk och musiken rätt snäll. Det är verkligen ingen aggressiv punkfrenesi vi pratar om här. Mig lyckas inte bandet trollbinda på allvar och jag kan inte komma ifrån att Flasher emellanåt låter som väldigt många halvdana new wave-band som dök upp under tidigt 80-tal, idag bortglömda till såväl namn som albumtitlar. Det betyder dock inte att även Flasher ska räknas ut. Bandet är ungt, plattan är deras första fullängdare, emellanåt skriver de en och annan bra låt, så det är inte omöjligt att kommande utgivningar kommer falla mig mer på läppen.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …