Jenny Holmgren – Secret About You

Betyg - 5

5

Behaglig folkmusikinfluerad mjukpop som saknar bett.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Anelia Records

För fyra år sedan albumdebuterade Jenny Holmgren med It´s Like You Carry Wings. Därefter har jag inte hört ett ljud ifrån henne. Men nu är det tydligen dags att följa upp debuten och hennes andra album är titulerat Secret About You. 

Stockholmsartisten Jenny Holmgren har skrivit samtliga låtar till Secret About You själv, vilket tyder på god talang för melodier. Hon sjunger jättebra, både solosången och stämmorna, och hennes folkmusikinfluerade mjukpop är absolut behaglig att lyssna till. Inte är det något fel på musikerna heller, men däremot är det hela rätt ospännande, snällt och i avsaknad av huggtänder. Det är synd, för låtarna hade vunnit på ett mer bitskt sound istället för den mjuka yogamatta som nu breder ut sig och tar emot alla smällar. När jag lyssnar till Secret About You får jag framförallt vibbar av det unga, fjäderlätta och mjukt böljande tidiga 70-talet då sådan här musik fortfarande kunde toppa hitlistor eller hamna i Eurovisionsschlagerfestivalen, som Melodifestivalen hette på den tiden. Jag tänker på artister som Olivia Newton John, Osmonds-brorsorna och varför inte Donovan? Idag vet jag inte riktigt hur Jenny Holmgren ska nå ut med sin musik till en större publik. Kanske hade det varit enklare om hon valt en specifik musikstil (country, folk eller pop) och satsat allt på den. Å andra sidan kanske hon är nöjd med sin nuvarande karriär som den ser ut idag? Jag håller i alla fall ”If you are my crime” och ”Better than the one before” som två av skivans absoluta höjdpunkter, och det finns fler låtar här som känns mycket lyckade. Nästa gång bör Holmgren våga lite mer och ta ut svängarna aningen hårdare, utan att göra avkall på melodierna.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …