Thursday , June 20 2024

Man. Machine. Industry – Reborn

Betyg - 9

9

Nyinspelningar som sammanfattar bandets diskografi de senaste sju åren.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: GMR Music Group / Border Music

Så var det då dags för hårda industrimetalbandet Man. Machine. Industry att sammanfatta skivkarriären med en redig smällkaramell. Plattan innehåller fjorton låtar, utgivna på tidigare skivor, men på Reborn har man spelat in samtliga på nytt.

Låtarna Man. Machine. Industry har gjort nyinspelningar av är plockade från bandets diskografi mellan åren 2010 – 2016 och det är frontmannen Berget Bergman själv som mixat och producerat det hela. Erik Mårtensson (Eclipse, WET, Ammunition) har mastrat och skivbolaget GMR Music storsatsar på bandet, så man har tryckt upp 1000 ex som delas ut gratis till fansen på gruppens konserter och skivsigneringar. Även Ginza skickar ut gratis ex till slumpmässigt valda kunder som köper liknande musik av dem. Kanske ger detta ytterligare skjuts till Man. Machine. Industrys karriär, och förhoppningsvis hjälper det till för att uppmärksamma den stora massan om Man. Machine. Industrys existens. Det här bandet har nämligen gjort lysande brutal och energisk musik hur länge som helst, vilket Reborn är ett utmärkt bevis på, och de förtjänar en ännu större fanbas än vad de redan har. På tal om fansen så är det deras favoritlåtar som samlats ihop till att utgöra Reborn, vilket inte var någon dum idé alls. Albumet är nämligen mycket lyckat, fullt av stenhårt melodiska godbitar som ger energi och skjuts åt lyssnaren. Jag är inte förvånad med tanke på att Man. Machine. Industry under hela sin karriär har pumpat ut låtar och plattor som förmedlar just en brinnande energi. Kan det bli för mycket röj med fjorton spår på en skiva? Kanske det, men så har man också petat in snygga balladen ”Heading for nowhere” som en motvikt till öset. Efter det tillfälliga andrummet är det sedan fullt ställ igen, och Man. Machine. Industry gör vad de gör bäst: höjer ditt blodtryck till typ 210/160.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …