Friday , February 23 2024

Raven And Red – We Rise Up

Betyg - 4

4

Musikalisk perfektion och skönsång, lika skickligt framförd som oförarglig.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Line Crossing Records

Tre unga, skolade, amerikanska sångare och musiker albumdebuterar tillsammans under namnet Raven And Red. Man kallar skivan We Rise Up och sätter varenda ton med rakbladsvass perfektion och säkerhet, såväl sångmässigt som instrumentalt, men resultatet blir ungefär lika spännande som en sagobok för de allra minsta. 

Brittany Jones och Mitchell Lane träffades på the University Of North Carolina School Of The Arts i Winston Salem, NC. De upptäckte att de gillade en massa olika musikstilar inklusive klassisk musik, och började laborera med såväl opera som folk och country. Jones fortsatte utbilda sig inom bluegrass, old time, country och keltisk folk medan Lane fullföljde sina sångstudier och lärde sig lira akustisk gitarr. Trion fulländades då Lanes trettonåriga brorsa Cole King kom med i bandet på mandolin och satte den tredje sångstämman i låtarna. Som ni fattar blev det inget upproriskt punkband av dessa tre, välkammade ungdomar. Nej, bland influenserna räknar de upp John Denver, Jim Croce, Tim O’Brien, klassisk rock och Bach. Rätt långt ifrån uppror och brutal terrormusik således. Raven And Reds musik är ett märkligt hopkok av folk, country, gamla romantiska melodier som påminner om min morsas gamla stenkakor från 40-talet, klassisk musik och allt däremellan. Men framförallt är det tre saker som slår en med We Rise Up: musiken låter som någonting en rätt gammal människa skulle skriva och sjunga emellanåt, plattan är alldeles för lång med sina över 50 minuter speltid, samt att allting här är minutiöst perfekt framfört. Med andra ord: skicklighet och perfektion till max, för dessa ungdomar har tagit sina läxor på största allvar, men hur kul är det att lyssna på We Rise Up? Inte jätteskoj, tyvärr.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …