Wednesday , May 22 2024

CJ Simmons – Forever

Betyg - 6

6

Något ojämn platta med flera countrystilar i buketten.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Zooter Records

CJ Simmons står för två personer, nämligen äkta paret Christian och Jessica Simmons. Han kommer ursprungligen från Oklahoma, hon från Texas, men det är i Nashville de rotat sig och det är där deras musikaliska karriär tagit fart. Forever heter nya plattan som innehåller diverse countryfierade stilar.

Ibland innehåller materialet på Forever alldeles för mycket pop och rock för att jag ska vara helt nöjd med skivan, men ofta balanserar paret Simmons på rätt sida om countrylinjen, även om honky tonk och traditionell country i stil med George Jones, Merle Haggard och Johnny Cash inte förekommer tillräckligt ofta. CJ Simmons gör mest en mix av pop och country. Inte så ofta på det könlösa vis som många andra av dagens storsäljande, urvattnade popcountryartister a´ la Keith Urban gör, även om ”Five kids to raise” är just en sådan låt, utan på ett mer jordnära och snyggt sätt. Höjdpunkterna på Forever är i mitt tycke den inledande, mycket fina ”Anywhere that isn´t here” som är en av dessa sånger om att fly någon annanstans där livet är bättre och omgivningen vackrare. Låten har getts ut som singel och gjorts en video på. Sedan har vi svängiga ”Hit and run” som Christian sjunger och pratar på, vemodiga ”Good at wasting time” med Jessica vid miken, den snyggt fiol- och steelförsedda duetten ”Shine down” som placerar lyssnaren i en blåsig öken, utmärkta honky tonk-duetten ”You can count on me” vars stuk jag önskar hade genomsyrat hela plattan, och trevliga kärlekssången ”Angel” där paret också delar på sången. Av någon anledning förekommer det även en extra låt på skivan, vars titel inte är tryckt bland de övriga på skivomslaget, nämligen balladen ”Don´t move”, men den hör ändå inte till det mest minnesvärda paret Simons bjuder på. Allt som allt är Forever en något ojämn skiva, men fördelarna är klart fler än nackdelarna.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …