Annie Keating – Ghost Of The Untraveled Road

Betyg - 7

7

Fem nya låtar från Brooklyns folk- och americanapoet Annie Keatings penna.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Annie Keating

Americana- och folkrocksångerskan Annie Keating ger ut skivor med rätt jämna mellanrum, men nu var det ett par år sedan någonting nytt kom på cd. Desto trevligare att femspårs-EP´n Ghost Of The Untraveled Road fått se dagens ljus.  

Konstnärinnan Ava Roths arbeten pryder skivomslaget till Ghost Of The Untraveled Road och Annie Keating berättar i cd-konvolutet om likheterna mellan Roths konst och hennes egna sånger, så som hon upplever saken. Personligen tycker jag mycket bättre om Keatings musik och sång än om Roths konst. På den nya ep:n uppskattar jag speciellt låtarna ”Forever loved” som är väldigt enkel och direkt, lätt att ta till sig och svår att få ur medvetandet, samt det drömska titelspåret med sin filmiska lyrik, och softa, avslutande” Forget my name” med läckert fiol- och steellir. Men ingenting på den här ep:n är dåligt. Brooklynbon Annie Keating är en artist som väldigt sällan gör sina fans besvikna, ens på enskilda låtar. Hon har en fantastisk känsla för att skriva och ge ut starkt material. Betänker man dessutom att Keating gett ut 8 album på 14 år så är det verkligen hög standard och stor kapacitet, som dominerar. Låtarna till Ghost Of The Untraveled Road skrevs på turné förra sommaren då Keating färdades genom fyra länder och åkte 7000 miles utan mobiltelefonmottagning. I turnébussen skrevs och sparades en låda full med poem, melodier, refränger och fraser på servetter och papper med låtlistor på. Detta blev sedan till låtar som spelades in helt akustiskt i en gammal f.d. brandkårslokal i Red Hook, Brooklyn. Atomic Sound, New York. Resultatet är ljuvligt, om än inte Keatings allra starkaste platta hittills.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …