Holy Now – Think I Need The Light

Betyg - 6

6

Kvinnofrontad indiepop med glittergitarrer och vemodiga verser.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Lazy Octopus / OK Tapes

Om inte Julia Olander var en så talangfull tjej hade vi aldrig fått höra glittrigt vemodiga indiepopalbumet Think I Need The Light med Holy Now. Och det hade varit synd, för detta är en riktigt trevlig liten skiva, om än inget klassiskt mästerverk.

Inte är Think I Need The Light och popsångerna som utgör skivan nyskapande, och visst har man hört liknande band och sånger tidigare, men det är ingen ursäkt att förringa Holy Now. Göteborgskvartetten har ett par EP-skivor bakom sig, men det är nu det gäller på allvar. Håller bandet för sin första fullängdare eller inte? Jo, det gör de, absolut. Med enkla medel skapas små stunder av skönhet, skörhet, lycka och vemod. Melodierna finns där och bär fram känslorna, Julia Olander förstärker dem ytterligare med fin sång och sin lyrik. Det är hon som skriver all text och musik, sjunger, samt lirar gitarr. Resultatet blir en platta som passar lika bra på bergshällen vid sjön på sommarön som intill den värmande vinterbrasan i fjällstugan, eller var man nu befinner sig där det finns eld inomhus. Think I Need The Light är en sedvanligt kort indiepopplatta. De åtta låtarna framförs på lite över trettio minuter och faktum är att det blir rätt lagom. Mina personliga favoriter från albumet är ”Toronto” som inleder cd:n med riktigt väl genomtänkta vokala insatser, ”Glowing” vars drömska melodi ingjuter tröst likt ett magiskt plåster på ett krossat hjärta. Dessutom är crescendot väldigt stabilt innan låten avslutas lugnt och fint. Jättebra. Vidare är ”Tainted heart” en lugn sak som vinner i längden eftersom man vågar utveckla den medan den pågår, och ”Pearl” är plattans längsta låt, kanske dessutom dess mest händelserika. Det här gänget har framtiden för sig.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …