Monday , January 30 2023

YE SI BA – Agitation & Propaganda

Anthony Rother, Booka Shade, Jam & Spoon, Moskwa TV, Sven Väth, Lassigue Bendthaus, Torsten Fenslau och den legendariska technoklubben Dorian Gray.

Frankfurt am Main har alltid varit en stad att räkna med i elektroniska sammanhang.

Från regionen kommer även YE SI BA, som bjuder på en intressant mix av klassisk elektropop och modern electronica. Projektet, med mångsysslaren Jesper Størnagel i spetsen, har nu släppt skivan Agitation & Propaganda, som ni kan lyssna på genom följande kanaler:

YE SI BA – Bandcamp

YE SI BA – iTunes

YE SI BA – Spotify

Medryckande syntljud, lätt provocerande texter om dagens politiska landskap och en skönt genreöverskridande inställning till musikskapandet – YE SI BA är väl värda att kolla upp!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!