V/A – Romo Night Records Vol 1: A Collection Of The New Brat Pack

Betyg - 8

8

Utmärkt syntsamling från nytt, spännande skivbolag med rötter.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Romo Night Records

Tobbe Lander, Jonas Berg och Karl-Johan Larsson från syntbandet Stange Tales, från musikföreningen Centrums Pärlor, från klubben Romo Night, samt medarrangörer till syntfestivalen SAMA har startat skivbolag: Romo Night Records. Med vinyl-lp:n Romo Night Records Vol 1: A Collection Of The New Brat Pack presenterar de tio av sina band.

När man som recensent får en lp-skiva på posten istället för de sedvanliga cd-skivorna så fattar man att detta kommer från en avsändare som menar allvar. Plattan – i cool genomskinlig vinyl och med nedladdningskort till – bjuder på smakprov från nya skivbolaget Romo Night Records artister. Här handlar det om syntpop, electro, samt new cold wave och new romantics. Följande band/artister medverkar på plattan: Glas, Hiltipop, Park & Natur, Neo Nurses, Uncreated, Strange Tales, Sister Electra feat. Luna Joyce, Anymachine feat. Jeddy 3, Relief och Northern Loner. Inget spår på albumet är dåligt, men likfullt har jag några solklara favoriter som står ut extra mycket. Dessa är Park & Natur med ”Mörka sidan” som känns som Lustans Lakejers mer skitiga och moderna arvtagare, Neo Nurses ”A crown of thorns to keep me warm” som är plattans mörkaste, hårdaste, mest spännande och udda inslag, skivbolagsägarnas gamla band Strange Tales ”Nasa (Extended)” som bjuder på finfin synthpop i stil med Orchestral Manoeuvres In The Dark, Relief med sin 70-tals melodiösa ”Through the wires”, full av samplingar från science fiction-filmer, och slutligen Northern Loners ”Break in two” som är sist ut på skivan. Hans låt påminner om en rak, redig Simple Minds-dänga som sätter sig klockrent i huvudet. Perfekt avslutning på en grym samlingsskiva från ett skivbolag som jag har stora förväntningar på framöver. Arbetet med Vol 2 är redan på gång, fem artister till den plattan är redan signade och dessutom tänker bolaget ge ut udda klassiska album framöver. Jag kan bara inte vänta!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …