Flav Martin & Jerry Marotta – Soul Redemption

Betyg - 4

4

Mjuk, närmast akustisk proffspop med inslag av world music.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Jersville Entertainment

Några klockor som ringer när man nämner namnen Flav Martin och Jerry Marotta? Trodde inte det heller. Ändå har dessa medelålders herrar CV:n som skulle få de flesta musiker att göra i brallan av avund. Soul Redemption är deras debutalbum som en duo.

Flav Martin är gitarrist, sångare, kompositör och har lirat tillsammans med David Crosby, Al Stewart, Suzanne Vega, Tommy Emmanuel och skrivit för Saturday Night Live, PBS och Canon Films. Samtliga låtar utom två på den här plattan har han skrivit själv. Kompisen Jerry Marotta är trummis, producent och turné- och studiomusiker. Han har medverkat på mängdvis med plattor med kända artister så som Paul McCartney, Hall & Oates, Indigo Girls, Marc Cohn, Sarah MacLachlan, och John Mayer t.ex. Han inledde dock sin karriär i bandet Orleans som hade hiten ”Still the one” och därefter lirade han trummor på plattor och konserter med Peter Gabriel i ett decennium. På Soul Redemption är det dock herrar Martin och Marotta som har musiker som spelar för dem istället för tvärtom och dessa är naturligtvis inga duvungar, de heller. Hur spännande är då Flav Martin & Jerry Marottas nya platta? Inte särskilt, måste jag tyvärr tillstå. Vi snackar mjuk, närmast akustisk popmusik här, ibland med inslag av s.k. ”world music” och lite västkustkänsla. Det här är loja, tillbakalutade sånger, så avslappnade att de kan liknas vid en dag på stranden i solstolen på ett lyxställe där anställd personal serverar kylda drinkar och marijuana. En alldeles lagom bris blåser in vid rätt tillfällen och ett okänt band med duktiga musiker står på en liten scen under ett tak och spelar utan att störa någons lugna, fridfulla morgon. Soft och meditativ, professionellt framförd musik, visst, men inget som berör på djupet.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …