Wednesday , May 22 2024
Anderson Paak live på Nobelberget den 4 juli 2018. Foto: Morgan Storesund Skarin.
Anderson Paak live på Nobelberget den 4 juli 2018. Foto: Morgan Storesund Skarin.

Anderson Paak live på Nobelberget

Anderson .Paak är antagligen en av de bästa hiphopartisterna live idag. När han spelar på Nobelberget lever han upp till alla förväntningar. Paak är både en exemplarisk hypeman och musiker på scen.

Till skillnad från många andra hiphop-akter är Anderson .Paak inte bara en artist utan också en skicklig musiker. Konserter där en rappare står själv på scen och rabblar med i sina låtar har svårt att skapa en upplevelse som överträffar studioversionerna. Paak däremot kan både sjunga och spela trummor med briljans. Tillsammans med sitt band The Free Nationals svänger och jammar han sig fram genom sina bästa låtar.

Konserten inleds med ”Come Down”, Anderson .Paak:s största hit och kanske mesta partylåt. Han hoppar runt med en ofantlig glädje och energi på scenen. Det sätter publiken i eufori direkt och varje låt som följer hyllas med entusiastiska skrik. Publiken kan sjunga med i nästan varenda textrad. Paak verkar också själv vara i eufori och slänger ur sig hyllningar tillbaka.

Anderson Paak live på Nobelberget den 4 juli 2018. Foto: Morgan Storesund Skarin.
Anderson Paak live på Nobelberget den 4 juli 2018. Foto: Morgan Storesund Skarin.

The Free Nationals är även de vassa musiker. De rör sig till synes enkelt mellan hårdrock, funk och jazz i låtarna som nästan varje gång mynnar ut i ett jam. Bäst blir det när Anderson .Paak själv hoppar upp till sina trummor. Hans trumspel är alltid på högsta tempo och även de softaste låtarna blir en dansfest för publiken.

Som hypeman gör Paak allt rätt. Under en lugnare osläppt låt gungar han i gång publiken. På den avslutande ”Luh You” startar han allsång. Paak använder rätt publikigångsättare vid rätt tillfällen och det känns aldrig jobbigt eller krystat att följa hans uppmaningar. Vid ett tillfälle lyckas han till och med starta en mosh-pit till sitt eget trumsolo.

Anderson Paak live på Nobelberget den 4 juli 2018. Foto: Morgan Storesund Skarin.
Anderson Paak live på Nobelberget den 4 juli 2018. Foto: Morgan Storesund Skarin.

Det märks att Paak har gjort musik med Dr. Dre det senaste året. Under ”The Waters” mixas introt till ”The Next Episode” in. När pianisten i The Free Nationals spelar själv under en mellanakt klinkar han fram ”Still D. R. E.”.

Det kan kännas klyschigt att kalla någonting för magiskt, men när Anderson .Paak spelar live är det verkligen magiskt. Konsertens enda minus var att den tog slut för fort.

Om Morgan Storesund Skarin