Thursday , July 25 2024

Vogon Poetry – Life, The Universe And Everything

Betyg - 8

8

En mycket lyckad elektronisk rymdresa som förenar decennier.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Audite Records

Sci-fi trion Vogon Poetry är tillbaka med nya rymdäventyr på sitt tredje album och det är bara att konstatera: bandet har gjort sitt bästa album hittills. Life, The Universe And Everything är en kosmisk tripp, full med syntar, samplingar och John Anderssons utmärkta sång. Let the journey begin!

Under det rymdintresserade 70-talet var det ingen ovanlighet att de syntbaserade banden fascinerades av raketresor, månlandningar, science fiction och vilka levande organismer som möjligtvis kan finnas där ute bland stjärnorna, planeterna och det stora okända. Grupper som Rockets, Space och Space Art hade images, skivomslag och låtteman om ämnet. Bowies första hitsingel handlade om rymdfararen Major Tom, spacerock kallades en ny genre och hårdrockbandet UFO gjorde albumet Flying med undertiteln One Hour Spacerock. När syntpopen blev super-inne på 80-talet med Depeche Mode, Ultravox, Human League etc. försvann mycket av det där och det är nu vi kommer in på Vogon Poetry. Trion lyckas nämligen med konststycket att bevara, utveckla och sammanföra 70-talets rymdteman med 80-talets syntpop och samtidigt ge oss musik som passar utmärkt i nutidens 2018. Jag lyssnar med stort nöje på Life. The Universe And Everything och blir sugen på att börja strecktitta på Battlestar Galactica-boxarna på DVD. Tre favoritlåtar som sticker ut lite extra har jag på den här plattan, nämligen covern på S.P.O.C.K.s ”In space no one can hear you scream” som verkligen görs fantastiskt av Vogon Poetry och de egna ”Spacewalk” och ”Serenity”. Må dessa spår släppas på singlar och bli stora, gigantiska hits. Det förtjänar såväl låtarna som bandet som musiklyssnarna där ute i universum.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …