The Carters – Everything Is Love

Betyg - 8

8

Ett album som inte når upp till sin potential.

User Rating: Be the first one !
The Carters: Everything Is Love
Skivbolag: Roc Nation

Everything is Love är ett passande slut på historien om Beyoncé och Jay Z:s kris. Efter att Beyoncé varit nära att göra slut och Jay Z bett om förlåtelse, skriver de ett sista kapitel tillsammans. Tyvärr är albumet inte lika musikaliskt som det är emotionellt uppfyllande.

Efter att både Beyoncé och Jay Z släppt varsitt reaktionsalbum på vad som nästan kom att bli deras upplösning, stärker de åter sin relation på det gemensamma albumet Everything is love. Redan på första låten ”SUMMER”  får vi lära oss att de åter har funnit kärleken, på sista låten ”LOVEHAPPY” beskriver de sin konflikt och hur de återfunnit varandra.

Det finns ett stort problem med Everything is Love och det är dess potential. Albumet når inte upp till dess föregångare på grund av att de båda artisterna fungerar bättre utan varandra än tillsammans.

Jay Z är en gamla skolans rapartist och därför ligger hans styrka i just rappen. Han är som bäst när han är variabeln och musiken konstant.  På 4:44 ackompanjerades Jay av repetitiva beats baserade på soulsamples vilket passade honom perfekt. Beyoncé å andra sidan är som bäst när hon rör sig mellan genrer. På grund av hennes otroliga musikaliska kompabilitet kan hon mästra allt från pop, country och soul till R’n’B och hiphop. När de gör musik tillsammans blir den antingen för rörlig för Jay Z:s bästa eller för stagnerad för Beyoncés.

Trots dåliga förutsättningar gör The Carters ett väldigt bra försök att kombinera sina sound. Många av låtarna är mer den ene en den andres låt. ”APESHIT” och ”HEARD ABOUT US” är i princip Beyoncé-låtar med en vers från Jay Z. ”BLACK EFFECT” och ”713” har ett klassisk Jay Z-sound. På ”BOSS” möts de på mitten. Den har ett typiskt Queen B-sound men passar samtidigt som ett beat för Jay Z.

Everything is Love är inget dåligt album. Det är trots allt två av världens största och mest skickliga artister vi pratar om. Tyvärr går det dock inte komma ifrån att framför allt Beyoncé som haft en väldigt kreativ utveckling de senaste fem åren känns bakbunden. Hon är den mest anpassningsbara och det är därför naturligt att det är just Bey som får kompromissa.

Om Morgan Storesund Skarin