Thursday , June 20 2024

Hitta de bästa spelrecensionerna

Det finns tusentals människor som skriver spelrecensioner och ofta är de nästan för subjektiva. En person säger att de inte gillar ett visst fantasyspel men sedan visar det sig att de inte brukar spela fantasyspel och då är det lätt att förstå att spelet inte föll personen i smaken.

Företag som recenserar
En säkrare väg är att söka sig till företag som recenserar. Deras anställda har ett mer objektivt sätt att skriva recensioner och brukar dela ut uppdrag så ett spel får en recension av någon som är insatt i ämnet eller genren. Speltillverkarna kan så klart även köpa vissa recensioner, men det är få företag som väljer att strunta i sin egen objektivitet bara för att få in några extra slantar – då detta i slutändan kan komma att skada det egna varumärket hårt!

Onlinetidningar
Vi fortsätter lite på företagsvinkeln. Hur ska du hitta bra företag som recenserar då? Jo,du letar fram några onlinetidningar. Där skrivs det reportage, spelgenomgångar och långa recensioner av båda efterlängtade titlar och mindre indiespel. De har även videos och information om kommande spel. Företag och tidningar får ofta förtur och chansen att recensera spel innan de ens har kommit ut, en klar fördel jämfört med fansen. Här finns alltså ingen risk att du köper ett spel och sedan snubblar över en recension som får dig att ångra köpet.

Stora fans
Du kan få bra information och äkta åsikter genom att läsa recensioner från personer som älskar en genre eller en viss spelserie. De kan också vara de som är bäst på att ge äkta kritik: de är väl insatta i historien bakom spelet och har ett genuint intresse. Om de blir besvikna kommer det att höras lika högt som om de är nöjda. Det finns ju fans och spelfanatiker som livnär sig på sitt spelande genom YouTube och sociala medier, så deras åsikter väger tungt och de har lagt ned tid på sina recensioner.

Denna artikel är skriven i samarbete med: Sverige spelar

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …